15 Haziran 2011 Çarşamba

YARASA YAPALIM

Hazırlayan: Nazan Tacer
Dergideki yarasa konusunu okuduysan, ürkütücü gibi görünen bu hayvanın aslında ne kadar güzel ve faydalı olduğunu öğrenmişsindir. Odanı, ilginç kanatlarıyla adeta bir pelerine bürünmüş olan yarasalarla süslemek istersen tek yapman gereken bu sayfadaki anlatımlara göz atmak...

1.KUTU
Elişi kağıdından 15x15 cm�lik bir kare hazırla. Renkli yüzü altta kalacak şekilde masaya koy. Önce a köşesini d köşesine katla ve aç. Kat yerini tırnağınla iyice belirginleştirmeyi unutma. Aynı işlemi b köşesini c köşesine doğru katlayarak tekrarla.
2.KUTU
Üst kenarı alt kenara çakışacak şekilde katla. Sol kenarı sağ kenara doğru katla.
3.KUTU
Sağ üstteki köşenin üst katını yukarı doğru kaldır. x köşesini parmağınla aşağıya doğru bastır. Alttaki örnekte gördüğün şekli elde edince kağıdın arkasını çevir.
4.KUTU
Sol üstteki köşenin üst katını yukarı doğru kaldır. Üstteki köşeyi yine parmağınla aşağıya doğru bastır. Kat yerini tırnağınla iyice belirginleştir.
5.KUTU
Üst köşenin 3 cm altından sağdaki kenara örnekteki gibi kavisli bir çizgi çiz. Sağdaki iki katı bir arada makasla kes.



6.KUTU
Sağ üst katı sola doğru katla. Sol taraf üç kat olacak. Kağıdın arka yüzünü çevir. Sağ üst katı tekrar sola doğru katla. Sağda ve solda yine ikişer kat oldu. Kağıdını tekrar ters çevir.
7.KUTU
Sağ ve sol kenarları ortaya doğru katla.
8.KUTU
Üst köşeyi daha önce kestiğin yerin üst ucundan aşağıya doğru katla.
9.KUTU
Sağ ve sol kanatları öne doğru katla ve aç. Alttaki uçları da yukarı doğru katla.
10.KUTU
Siyah keçeli kalemle göz, burun ve ağız çiz. Yukarıya katladığın alt uçları bu defa örnekteki gibi aşağıya doğru katla. Bu uçlar yarasanın ayakları olacak. Kanatların alt kısmını yay şeklinde kes. Uçan yarasa hazır.
Kanat uçlarını birbirine yapıştır. Yarasayı baş aşağı çevirip dilediğin yere as. İşte uyuyan bir yarasa.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder